El llenguatge d’Amalia Vermell

La primera col·lecció d’Amalia Vermell era tan delicada com el seu nom, collarets, arracades i anells fets de porcellana gravada. Des d’un taller al Raval de Barcelona, tres joves joieres, fornada de la Massana, assentaven amb aquest treball les bases d’una marca que deixa enrere el luxe de la joia clàssica per trobar un nou llenguatge, donant rellevància al procés creatiu i explorant altres materials.

La següent col·lecció, La Reina, es va inspirar en les corones reials antigues per convertir-les en collarets i arracades modernes, dotant un material tan senzill com el llautó de formes elegants i molt treballades, i tenyint-lo de colors alegres com el blau, el vermell o el verd.

Collaret Victòria, col·lecció La Reina

Collaret Victòria, col·lecció La Reina

Després va arribar Amantes, una col·lecció simbolitzada per l’estructura del diamant, fet de llautó, tenyit de diferents colors, o també de plata i or, que més tard van reconduir amb el treball Siamesos, on dos dels seus diamants es fan inseparables.

Aquest collaret les ha portat a guanyar el Premi Enjoia’t 2013, que els dóna l’oportunitat de fer una col·lecció en col·laboració amb l’empresa Joid’art. Creatives inquietes, Amalia Vermell també tenen una altra col·lecció, Bastardos, que segueix jugant amb la forma del diamant però l’acosta al cos desproveint-la del volum.

Penjoll Amantes, d'Amalia Vermell

Penjoll Amantes, d’Amalia Vermell

Són joieres que treballen sempre amb peces limitades i fetes a mà, i col·laboren amb proveïdors locals perquè creuen en els productes de proximitat. Les podreu trobar en moltes fires de disseny i handmade, esdeveniments que anuncien a través de les xarxes socials. Però també teniu la possibilitat de comprar les seves creacions a la seva botiga online.

1 responses to “El llenguatge d’Amalia Vermell

  1. Quines coses mes boniques…son senzilles però molt elegants¡¡¡ espero que puguin lluïer-les moltes dones ¡¡¡

Deixa un comentari