Humus aposta per la roba sostenible al carrer Avinyó

L’humus es troba a la capa superior del sòl i és el resultat de la descomposició de la matèria orgànica. Per aquesta vinculació tan forta i natural amb la terra, Cecilia Peña va decidir posar el nom d’Humus a la botiga de vestir sostenible que va inaugurar fa gairebé un any al carrer Avinyó de Barcelona, un somni amb el que ha aconseguit unir els seus principals interessos i motivacions.

Ve del món de la cooperació internacional i creu en el comerç just i el respecte pel medi ambient com a camins d’un canvi. Després de voltar molt revisant les etiquetes de la roba sense ser capaç de comprar-se res, perquè totes les peces portaven fibres sintètiques o estaven produïdes en països on s’explota els treballadors del tèxtil, Cecilia va pensar que potser era el moment d’obrir una botiga on ella mateixa hi pogués comprar.

Humus, al carrer Avinyó

Humus, al carrer Avinyó  Foto: Mar Rocabert

Amb l’ajuda del seu marit, el manetes que s’ha encarregat de fer tots els mobles de fusta, Cecilia s’ha ocupat que cada detall segueixi la mateixa obstinació per la sostenibilitat, reutilitzant materials i teixits, com per exemple les cortines que cauen dels emprovadors, que feia anys que les tenia guardades, i amb una sanefa feta amb unes teles procedents d’un viatge, donen un toc exòtic al racó de les decisions.

A Humus, hi podeu trobar marques catalanes com Ecoology, que amb tres anys de vida és un dels referents de la moda eco; les samarretes de Thinking MU, de les que hem parlat fa poc; o els dissenys de CUS, el projecte personal d’Adriana Zalacain. A més, també tenen la firma francesa L’Herbe Rouge, un clar exemple que ecologia i estil poden anar de la mà, i les singulars peces de Marie Cabanac, que són tan particulars que, com reconeix Cecilia, agraden molt o gens.

Humus, al carrer Avinyó

Humus, al carrer Avinyó  Foto: Mar Rocabert

A més, hi trobareu les sabates Nagore, que amb arrels menorquines i presència a Barcelona, on hi tenen botiga pròpia, ja fa anys que es veuen pels carrers de la ciutat. Les bosses de Smateria també hi tenen el seu espai, una marca creada a Cambodja per dues italianes, que recuperen materials com les mosquiteres per fer bosses resistents, boniques i de colors ben vius. També hi trobareu els collarets de pedres naturals i artesanals de ClarabyClara.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s