slowBCN us guia per les botigues sostenibles de la ciutat

El consum sostenible enganxa. I no en el mal sentit, no ens porta a consumir més, sinó al contrari, a fer-ho menys i de forma més eficaç. Els que vivim a Barcelona tenim al nostre abast moltes alternatives per consumir productes que segueixen criteris de sostenibilitat, només cal ser curiós i triar bé entre tanta oferta, o tenir guardada als preferits la guia slowBCN, que ens selecciona els establiments de proximitat, ecològics, de segona mà i vintage, de materials reciclats, de comerç just, economia solidària o DIY (Do it Yourself).

Barcelona és una ciutat que bull de propostes de consum sostenible i Imma Tortajada n’és una seguidora, com a consumidora responsable i com a periodista especialitzada en economia i empresa. A finals del 2012 va començar a escriure aquesta guia, que ha anat creixent fins a convertir-se en un útil arxivador del consum sostenible, que també és un atractiu aparador sobre les alternatives a les grans cadenes i marques, que ens permet conèixer qui hi ha darrere de cada persiana.

La guia slowBCN

La guia slowBCN

A més de veure les últimes entrades de la guia, hi trobareu un directori molt pràctic, que us permet fer les cerques per les diferents categories, en funció de si doneu més importància a la manera com s’han produït les coses; per barris, si sou pràctics i voleu comprar a prop de casa; o per productes, on hi trobareu una llarga llista: alimentació, restaurants, decoració, roba, revistes, sabates, cosmètica, perruqueria, papereria, nens, etc.

Per fer-ho encara més fàcil, a slowBCN també hi han cartografiat un mapa on hi ha senyalitzades totes les botigues o serveis inclosos a la guia, de manera que podeu visualitzar ràpidament quins establiments teniu a prop de casa que segueixen la filosofia slow. També inclou una agenda que és molt útil consultar els divendres, si voleu saber quins mercats, fires, tallers o esdeveniments relacionats amb aquest moviment podeu trobar el cap de setmana.

Imma Tortajada fa la guia slowBCN

Imma Tortajada fa la guia slowBCN

“El consum sostenible forma part d’una filosofia slow perquè implica produir i consumir d’una forma més lenta, canviant quantitat per qualitat”, ens explica la Imma, que amb la seva experiència té claríssim que és una tendència a l’alça a Barcelona. “Tot el que és ecològic, segona mà, local, artesanal, està de moda”, afegeix. Els sectors que han crescut més són el de l’alimentació, els mercats de segona mà i els tallers i botigues que promouen el DIY. Si voleu conèixer més reflexions d’una persona que porta temps darrere del consum responsable, també la podeu llegir al seu blog.

Anuncis

One response to “slowBCN us guia per les botigues sostenibles de la ciutat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s