Koko Klim omple la llar de teixits sostenibles

Després d’un llarg procés personal, en què va anar integrant l’interès pel reciclatge, la sostenibilitat i la importància del comerç just, la Sara Galceran, una barcelonina de trenta anys, va decidir que els teixits sostenibles també podien omplir tots els racons de la llar. I amb aquesta intenció va muntar fa un any Koko Klim, una proposta tèxtil per a la roba de casa orgànica i sostenible.

Roba de llit de Koko Klim

Roba de llit de Koko Klim

Mentre que als Estats Units i a d’altres països europeus, hi trobava fàcilment roba per a la llar produïda amb aquests criteris, la Sara ens explica que tenia molts problemes per trobar-ne aquí, i això la va animar a unir dos dels seus interessos, el disseny i la decoració d’interiors amb la producció sostenible i respectuosa.

Roba de llit, de bany i de sala d’estar són el centre de la col·lecció de Koko Klim, elaborada de forma artesanal amb teixits 100% orgànics, sense tints ni processos químics i de molt bona qualitat. Amb la col·lecció Green Rooms ofereix una alternativa sostenible a hotels, cases rurals i spa que ofereixen aquesta distinció. A més, té una col·lecció de fulards reversibles en diferents tons, que podeu trobar a GreenLifeStyle.

Coixins i manta per la sala d'estar de Koko Klim

Coixins i manta per la sala d’estar de Koko Klim

Els materials amb què treballa són el cotó orgànic, el lli europeu i la llana d’alpaca, amb certificats GOTS i Fair Trade Association. Tots els proveïdors de la marca són europeus, amb l’excepció de l’alpaca, que es cria de forma orgànica a Bolívia, i allà mateix es treballa amb artesans locals en telers manuals de fusta.

La Sara ens explica que els seus clients busquen “la qualitat, el disseny i la puresa per damunt de la marca o el preu”. Tenen tres tipus de compradors: els consumidors que busquen un producte fet amb criteris ecològics, els consumidors de tèxtil d’alta gamma, i els que pateixen al·lèrgies a la pell o sensibilitat química. Podeu trobar Koko Klim en botigues de roba de llar i decoració, com Matèria, a Barcelona, o en plataformes de venda online.

Barnús de lli de Koko Klim

Barnús de lli de Koko Klim

Tot i que queda molta feina de conscienciació, la Sara està convençuda que aquest és un sector en ple creixement i es mira el futur de forma molt positiva. A Europa, el tèxtil de la llar creix a un ritme del 10% anual, apunta, mentre lamenta que una de les principals barreres aquí és la dificultat per accedir a les matèries primes, totes produïdes fora d’Espanya.

 

Anuncis

One response to “Koko Klim omple la llar de teixits sostenibles

  1. Prou interessant, llàstima la manca de naturalitat en les opcions de la llengua d’interacció amb el lloc web.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s