Reduir el fons d’armari per viure millor

Us atreviu a passar 3 mesos amb només 33 peces de roba a l’armari? Això és el que proposa Proyecto333, reduir el fons d’armari per viure millor. Valentina Thörner, també coneguda com a ValeDeOro, pel nom del seu blog sobre sostenibilitat i minimalisme, és una autèntica convençuda que es pot viure més feliç amb menys, i va reduint el que considera superflu de tots els àmbits de la vida, també del vestidor, un dels espais més envaïts pel consumisme.

Selecció de Valentina Thörner per al Proyecto333

Selecció de Valentina Thörner per al Proyecto333

D’entrada, el repte sembla molt difícil, però si us el detallem potser no us ho sembla tant, o sí… Les 33 peces inclouen la roba d’exterior habitual, i no s’hi compten ni la roba interior, ni la roba d’esport, ni la de dormir, ni les aliances o joies habituals. El projecte us convida a compartir l’experiència amb altres persones que també han acceptat el desafiament, i a més, us proposa que compartiu els vostres 33 amb elles, per ampliar la gama d’outfits.

Per començar, la Valentina ens explica que cal buidar tot l’armari, una feinada que sovint porta moltes sorpreses, i posar ordre entre tantes peces infrautilitzades. La intenció és “alleugerir la pròpia vida”, continua, “amb armaris tant plens els matins són un estrès”. I segurament té molta raó, quantes vegades, davant d’un armari ple a vessar, hem tingut la sensació que no tenim res per posar-nos?

Valentina Thörner

Valentina Thörner  Foto: Mar Rocabert

És important decidir “què hi cap a la teva vida i què no”, afegeix, amb la calma de qui està convençut del que predica. A més, assegura que simplificant el vestuari s’aprèn a prioritzar, a repensar el consum i a distingir la qualitat. Com que ella consumeix poc, aposta per la moda sostenible i no li fa res pagar el que val, al contrari, està satisfeta que els seus euros vagin a empreses que respecten els drets de les persones i el medi ambient.

Va començar a escriure el blog del Proyecto333 a finals del 2011, però feia temps que a la seva maleta –ha viscut en diferents continents des dels 16 anys- hi posava poques coses, per necessitat i per principis. Es va inspirar en TheProject333, l’embrió d’aquest moviment per disminuir les piles de roba, liderat per Courtney Carver, que des dels Estats Units  també fomenta el minimalisme a través del blog Be more with less.

Courtney Carver i TheProject333 a 'Ophra Magazine'

Courtney Carver i TheProject333 a ‘Ophra Magazine’

“El que vestim ens defineix cap enfora”, afegeix la Valentina, que ens anima a acceptar el repte per substituir tot el temps invertit en la roba per altres activitats més reconfortants. La propera edició comença l’1 de juliol i dura fins al 30 de setembre, tenim temps per pensar-nos-ho. Ella ens assegura que si redescobrim el nostre armari guanyarem “espai, temps i energia”. Algú s’anima?

 

Anuncis

2 responses to “Reduir el fons d’armari per viure millor

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s