Una botiga que es buida per omplir-se de solidaritat

Com revela el seu nom, La Tienda Vacía és una botiga buida, que es vol omplir cada dia de la solidaritat de la gent que l’ompli de roba usada en bon estat. Està situada des de dijous passat al centre comercial La Maquinista, a Barcelona, i la roba recollida es destina a la Fundació Formació i Treball, que converteix les peces que ja no ens posem en cursos de formació i oportunitats laborals per a persones en risc d’exclusió social, i és l’entitat que gestiona els contenidors de Caritas i Roba Amiga.

Procedent de Sao Paulo, al Brasil, on la idea es va aplicar per primer cop l’any passat amb el nom de A Loja Vazia, aquesta singular botiga arriba just a temps pel canvi d’armari de temporada, i la podreu trobar oberta fins al 19 d’abril, gràcies a la col·laboració de La Maquinista, que ha cedit un espai buit durant aquests dies. La idea l’ha portat Maga Cabral, una professional del màrqueting social, que ha creat l’associació DALE, juntament amb Sílvia R. Mallafré i Belén Escolà.

La Tienda Vacía

La Tienda Vacía

Si teniu ganes de col·laborar-hi podeu portar la roba que no feu servir a la botiga, on uns nois que s’estan formant en un dels programes de la fundació us atendran. Recolliran la roba, la pesaran en una bàscula perquè sapigueu el pes de la vostra contribució, i si ho voleu, us podreu fer una foto en el seu photocall. Quan es tanqui la botiga, us enviaran una còpia de la imatge i us informaran dels quilos totals recaptats.

L’objectiu és ambiciós, recollir una tona de roba en aquests deu dies que la botiga estarà oberta, a raó d’uns 100 quilos per dia. Al revés que les altres, aquesta botiga es va omplint durant el dia, i quan arriba l’hora de tancar, tota la roba s’entrega a la fundació, perquè els penjadors i prestatges quedin lliures per continuar rebent donacions el dia següent.

La tienda vacia LM abril 2014_8

La proposta ha començat aquesta primavera a Barcelona, però les seves impulsores volen instaurar-la dues vegades a l’any, a l’abril i a l’octubre, per aprofitar els canvis d’armari, i expandir-se per altres ciutats espanyoles. A finals de mes, presentaran el projecte a la III Jornada de Moda Sostenible de Madrid, organitzada per la plataforma Slow Fashion Spain, amb la intenció que la capital espanyola també tingui la seva botiga buida aviat.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s