Bosses fetes a mà amb Nansa

La Salomé Nicolau, historiadora de l’art, treballava en una galeria, i esgarrapant hores d’on podia, es dedicava a fer bosses, una altra de les seves aficions. Però va arribar la crisi, i la galeria on treballava va tancar. Amb el tancament, aquell moment decisiu que els ha tocat viure a tantes i tantes persones, reinventar-se  o morir, buscar noves sortides professionals o quedar-se enrocat.

Bossa Denim, de la col·lecció primavera-estiu de Nansa

Bossa Denim, de la col·lecció primavera-estiu de Nansa

Per sort, i amb l’empenta de l’Alejandro Valdés, dissenyador industrial, que també és part de Nansa, no va trigar gaire en saber com enfocaria el futur. Volia dissenyar bosses, perquè li agrada el procés de creació, veure com neix i creix un producte sorgit del seu cap, i veure com es materialitza a través del paper, els patrons i els teixits.

La primera col·lecció de Nansa, bosses fetes a mà en tallers de Mataró i Barcelona, va estar enllestida a finals del 2012. Són boniques, de qualitat, amb dissenys atemporals, dels que no cansen, i colors discrets. Un dels atractius de part de la col·lecció és la utilització de feltre 100% llana, un material natural de tacte càlid, agradable, lleuger i alhora resistent.

Bossa Denim de la col·lecció primavera-estiu de Nansa

Bossa Denim de la col·lecció primavera-estiu de Nansa

Quan la Salomé s’explica, t’adones de com gaudeix dissenyant i fent patrons. “Dibuixo, faig proves, prototips, corregeixo mides, vaig veient com encaixar els components, li dono forma, color, cuso, descuso, modifico patrons tantes vegades com calgui, i m’hi barallo fins que queda com vull”, detalla.

Treballar amb fabricants i proveïdors locals és una manera de revaloritzar la indústria tèxtil d’aquí, opina, sense amagar la satisfacció que sent quan troba els productes i tallers de qualitat que sap que li aportaran el nivell i la diferenciació que vol gravar en les seves bosses. Per a ella, els acabats són importantíssims, i s’hi esmerça perquè els clients percebin aquest valor afegit.

Bossa Pánope, de la col·lecció primavera-estiu de Nansa

Bossa Pánope, de la col·lecció primavera-estiu de Nansa

Les bosses Nansa es poden comprar a la seva botiga online, i en tres punts de venda de Barcelona, a Iorana, Amapola i Coshop, tres botigues, a Gràcia i al Gòtic, que han fet una aposta decidida pel comerç local i sostenible, i que també us recomanem. A més, la Salomé ens avança que els seus dissenys ja han conquerit Vinçon, que ben aviat vendrà algun model.

Bossa Opis Denim, de la col·lecció primavera-estiu de Nansa

Bossa Opis Denim, de la col·lecció primavera-estiu de Nansa

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s