Espardenyes per als qui viuen slow

Des d’aquesta petita finestra, descobrim cada dia com les crisis existencials generen grans projectes. Avui us expliquem el cas de la María Ripollés, una enginyera que es dedicava a la consultoria ambiental, i va retornar al seu poble natal, Morella, al nord de Castelló, per crear el projecte Slowers, i convertir-lo en un dels puntals de la seva nova vida, marcada per l’slow lifestyle. Espardenyes amb estampats molt bonics -ara en diuen espadrilles-, amb una estratègia de sostenibilitat que va des de la fabricació del calçat fins a l’embalatge, amb models per a adults i per a nens.

Espardenyes Slowers

Espardenyes Slowers

Com ella mateixa explica, la crisi li va arribar com un cicló i la va obligar a replantejar-se tot el que havia fet fins al moment. Aquest procés d’introspecció el va fer caminant, hores i hores enmig de la natura, en companyia del seu gos Ringo, en unes passejades que la van anar guiant cap a una vida slow, descobrint una necessitat vital d’alentir el ritme i trobar els seus valors i propòsits per viure en majúscules el present.

Espardenyes Slowers

Espardenyes Slowers

Immersa en aquesta catarsi, també va definir el seu nou objectiu en termes laborals, explorar la seva part més creativa fent espardenyes respectuoses amb el medi ambient i les persones. Les Slowers estan fetes de forma artesanal en un petit poble de La Rioja, amb sola de jute, cotó orgànic (certificat GOTS) i estampades digitalment. Aquest sistema és molt ecològic, ens explica la María, perquè no necessita aigua, ni malgasta tinta en el procés, ni requereix aplicar tractaments previs al teixit.

Espardenyes Slowers

Espardenyes Slowers

Per a què la sostenibilitat guiï tot el recorregut de la marca, no utilitza cap tipus de plàstic en l’embalatge, sinó que el fa de fusta i paper kraft, i l’impacte en el transport és mínim perquè treballa amb proveïdors locals. La firma va començar a canalitzar-se el 2012, però va obrir la botiga online ara fa un any. A més de comprar-hi unes espardenyes, podeu participar en el sorteig d’unes Slowers per regalar. Ho heu llegit bé, per regalar, les iniciatives dels que pensen diferent també són diferents. I si voleu conèixer més bé qui hi ha al darrere, seguiu el seu blog, des d’on encomana la vida slow.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s