Poesia visual aliada amb producció local

Què passa quan s’ajunten il·lustració, iconografia, escriptura i disseny  amb l’objectiu de convertir una samarreta en un poema visual? Que en surt Visual Poetry Barcelona, la marca de roba de Xavi Bartrina i Petxis Jansana, amb dissenys originals i numerats per a adults i nens. Les seves samarretes i jerseis ens agraden perquè són diferents i inspiradors, no segueixen les tendències fugisseres i broden una imatge especial. Creen missatges únics amb infinites interpretacions, convertint el nostre vestuari en l’expressió d’un sentiment.

Visual Poetry Barcelona

Visual Poetry Barcelona

Visual Poetry Barcelona són Xavi Bartrina, l’il·lustrador i dissenyador gràfic de la marca, i Petxis Jansana, encarregat de la gestió i la producció. Tots dos es coneixen des de fa molts anys i, en un retrobament, van decidir tirar endavant un projecte propi, que té com a base el disseny des del punt de vista més artístic. Amb els primers models de samarretes de cotó carregats en una motxilla, produïdes en tallers locals, principalment de Mataró i Olot, van sortir de ruta per les botigues de la ciutat el 2006.

La publicitat del boca-orella va ser efectiva i els seus dissenys van anar convencent, fins que fa poc més d’un any van obrir la seva pròpia botiga al Born, al carrer del Rec, número 40. Des d’aquest concorregut racó de la ciutat antiga, criden l’atenció de barcelonins i visitants. No és estrany, doncs, que Visual Poetry vengui en diferents països europeus i hagi seduït el focus d’una revista tan cool com ‘Milk Magazine’, que s’ha fixat en la seva col·lecció infantil.

 

Visual Poetry Barcelona

Visual Poetry Barcelona

De fet, ens expliquen que els seus dissenys per a nens estan tenint molt èxit i, per això, han ampliat la gama de productes. Per als petits, a més de samarretes i dessuadores, també fan bodies, pantalons, faldilles, banyadors, pijames i saquets de dormir. Tots ells, amb uns poemes visuals que aprofiten l’imaginari infantil però li donen unes quantes voltes per guanyar-se els pares més incoformistes.

Volen seguir la mateixa línea d’anar ampliant l’oferta amb la roba d’adult i, properament també fabricaran altres peces, sempre amb els poemes visuals com a tret distintiu, que converteix la seva roba en ‘rara avis’ enmig de l’allau de models clònics de les grans cadenes. A en Xavier Bartrina, el poeta darrere de les samarretes, li agrada tenir cura de tots els detalls i enumera cada poema, de manera que mai hi ha dos peces  iguals.

 

Visual Poetry Barcelona

Visual Poetry Barcelona

Alguns dels seus models ja són clàssics de la marca, com el vinil, el mussol, el gat o la mosca, i no els deixen de fer. Però també incorporen nous poemes als seus estampats, i aquest primavera han presentat unes quantes novetats, com ‘la dansa de la mort somrient’ o ‘back in five minutes, thanks’. El seu proper objectiu és posar en marxa la botiga online.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s