Après Ski: formes i tintures artesanals

Lucía Vergara no es va adonar que tenia una gran habilitat i molt bon gust per fer accessoris fins que ja havia passat algun any treballant darrere de les càmeres, després d’acabar la carrera de Comunicació Audiovisual. Per sort nostre, el cuquet del disseny la va picar i va decidir venir a Barcelona a canviar de rumb. Des del 2009, aquí dissenya i produeix artesanalment la seva pròpia firma, Après Ski, de formes i tintures tant inconfusibles com el seu nom.

Col·lecció L'Esprit Nouveau d'Après Ski    Foto: David Ruano

Col·lecció L’Esprit Nouveau d’Après Ski Foto: David Ruano

Quan va arribar a la ciutat, es va interessar per la decoració, però una trobada amb la dissenyadora Lydia Delgado li va tornar a canviar el destí, i se’n va anar a treballar en la seva línia d’accessoris. Després va venir la crisi i tot el que ja sabem, i ella va decidir muntar-se pel seu compte, la gran oportunitat per fer créixer el seu propi estil, que ha anat sorgint de forma molt espontània, amb influències de l’art déco i les avantguardes.

Col·lecció L'Esprit Nouveau d'Après Ski    Foto: David Ruano

Col·lecció L’Esprit Nouveau d’Après Ski Foto: David Ruano

La nova col·lecció, L’Esprit Nouveau, pren el nom de la icònica revista d’art de principis del segle XX, des d’on es va difondre el moviment purista que Après Ski recupera en les seves peces, que es despullen sense perdre l’essència. Depuració estilística en línies i formes es converteixen en el tret identificatiu dels dissenys per a aquesta primavera, que persegueixen la simplicitat, evitant excessos i ornaments innecessaris.

La paleta de colors llisa està inspirada en els dibuixos de Le Corbusier i Amédée Ozenfant, màxims divulgadors del moviment purista de l’època. Fàcil de reconèixer només fent un ‘google’, la Lucía ens explica que les noves peces tenen com a referència les formes bàsiques i geomètriques de les escultures, mobles i ceràmiques de l’artista Peter Shire, lligat al moviment de dissenyadors Memphis.

Apres Ski 2014 - David Urbano 03R

Conèixer la Lucía i saber que és de Castelló fa que em sorprengui el nom de la marca. Però ella m’explica que li encanta la roba après ski dels anys cinquanta i l’estil d’Audrey Hepburn a Charada. Després de xerrar-hi una estona, l’entenc encara més bé. La seva manera de parlar desprèn la calma i la pau de les muntanyes blanques i nevades, una serenitat que li va d’allò més bé per fer les delicadeses d’Après Ski, que evoquen una imatge naïf i romàntica.

Col·lecció L'Esprit Nouveau d'Après Ski    Foto: David Ruano

Col·lecció L’Esprit Nouveau d’Après Ski Foto: David Ruano

Comparteix taller i showroom amb Iriarte Iriarte al Born, al carrer Cotoners, 12, però podeu trobar els seus dissenys en altres botigues de Barcelona, com Chandal, Le Fortune o Boo. També podeu adquirir les seves creacions a la botiga online i, si sou de fora, podeu consultar els punts de venda al web. La trobareu en botigues de França, de Dinamarca, del Japó, d’Indonèsia i molts altres països. L’estil Après Ski agrada arreu.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s