Lògica eco d’una marca pionera a Barcelona

Si feu la prova d’escriure moda ecològica al buscador per antonomàsia veureu que la primera marca en aparèixer és Ecoology. El mèrit no és d’un bon estratega en posicionament, sinó de l’atreviment i la perseverança d’Eva García, que va començar aquesta firma pionera a Barcelona el 2011 amb quatre sòcies, i tres anys després segueix al capdavant de la nau tota sola, convençuda que el risc de naufragi de la moda sostenible ja ha amainat.

Top blanc i faldilla verd maragda de cotó orgànic d'Ecoology

Top blanc i faldilla verd maragda de cotó orgànic

Ella era model, i sovint feia de maniquí per a proves de roba. Entre canvis de vestuari i assajos de caigudes, va descobrir la seva devoció pels tallers de confecció, els teixits i tot el que es mou en el backstage d’una col·lecció. Amb les mans de dissenyadors i patronistes a prop, va anar aprenent l’ofici i, després d’estudiar un màster en direcció d’empreses, es va llençar a crear la seva marca.

Però no tot el que hi ha darrere de la producció de moda anava amb ella, acostumada a l’alimentació ecològica i a reaprofitar-ho tot. Així que va decidir que, per lògica, la seva marca seria eco. Treballa amb teixits orgànics, i mai llença les restes de teles, que sempre acaben en algun disseny nou. Fàbrica en tallers locals, actualment amb un de Mataró i un de Barcelona, el de Dona Kolors, que dóna feina a dones en risc d’exclusió social.

Samarreta de tencel amb triangle color sorra, i leggings de plana i punt de cotó orgànic

Samarreta de tencel amb triangle color sorra, i leggings de plana i punt de cotó orgànic

Per a l’Eva, Ecoology contribueix als seus ideals, és la seva manera de respectar el món on viu. Aposta per la col·lecció contínua i els seus dissenys són atemporals. Fa peces d’edició limitada que no la lliguen a la imposició de novetats constants del fast fashion, una manera de produir que no vol ni pot seguir. Està convençuda que els consumidors de moda sostenible tampoc demanden aquest ritme d’actualització, sinó que busquen teixits de qualitat i roba que duri en els seus armaris.

Samarreta de tencel amb triangel de modal i cupro de color blau indi

Samarreta de tencel amb triangel de modal i cupro de color blau indi

Els seus dissenys són sobretot per a dones, però també fa algunes samarretes per a homes. Els teixits que utilitza, sempre amb certificats, són el cotó orgànic, el tencel, el bambú, el modal i el cupro, la llana ecològica o també el més sorprenent teixit d’algues, que barrejat amb cotó orgànic dóna una tela suau de tacte molt fresc i agradable. D’aquest teixit és, per exemple, el vestit Mimi, de color rosa empolsat amb escot en forma de pic i volant davant i darrere.

Vestit fet amb teixit de cotó orgànic i algues de color rosa empolsat

Vestit fet amb teixit de cotó orgànic i algues de color rosa empolsat

Ens assegura que trobar els teixits és la part més complicada de la seva feina. Després de dedicar moltes hores a la recerca, ha contactat amb petits proveïdors, que no l’obliguen a comprar milers de metres. Això sí, aquests estan a molts quilòmetres, normalment a l’Índia o la Xina, perquè aquí no se’n troben. Ecoology té punts de venda en diferents ciutats espanyoles, i a Barcelona la trobareu a Gaia, Coshop, Humus i Clip Eixample. A més, podeu comprar els seus models online.

Reconeix que no és un camí fàcil i que, a base de trompades, s’ha anat enfortint. Alguns dies ho tiraria tot per la borda, però altres es reconforta, comprovant que no està sola al vaixell, al que cada vegada hi pugen més emprenedors decebuts amb la moda depredadora. Segueix convençuda la batalla de dissenyadors com Vivienne Westwood, que ha convertit la campanya Climate Revolution en la seva insígnia; la revista Replanet, promotora d’un lifestyle sostenible; o marques de referència com L’Herbe Rouge, People Tree o Amour Vert.

Eva García, al seu showroom de Barcelona   Foto: Mar Rocabert

Eva García, al seu showroom de Barcelona       Foto: Mar Rocabert

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s