Colorit africà amb esperit cooperatiu

Davant de la monotonia de les marques més esteses, arriba Binta per donar multicolor i alegria a les vestimentes dels petits, a més de feina i oportunitats a la societat senegalesa. Aquesta firma de tres amigues bregades en la cooperació, Aurea, Carmen i Cecilia, troba a Dakar les seves teles i costurers per vestir els nens de 0 a 4 anys amb dissenys diferents i esperit cooperatiu.

Col·lecció d'estiu de Binta

Col·lecció d’estiu de Binta

Elles estan estretament lligades al continent africà pel seu treball durant anys en una ONG i el naixement dels seus fills va ser la metxa que va encendre la marca. Aposten per un creixement conjunt de totes les persones que participen en el projecte, respectant els costos del treball, els temps i les necessitats de tots ells.

El procés de creació de cada peça, que té com a tret distintiu el wax, un teixit multicolor d’estampats insòlits als nostres ulls, és artesanal. L’Aurea, que resideix a Dakar i s’ocupa del disseny, és la que escull personalment els teixits de cotó al mercat local, que es cusen en quatre tallers de la ciutat que actualment treballen per a Binta.

Col·lecció d'estiu de Binta

Col·lecció d’estiu de Binta

Per a elles, és fonamental contribuir al foment del teixit senegalès, practicant un comerç just i un tracte digne als treballadors. Però reconeixen que no tots els processos es desenvolupen a Senegal. Els patrons es fan a Espanya i és la Carmen qui els supervisa, a més d’encarregar-se de la distribució. Sovint, algunes matèries primes, com les cremalleres, són difícils de trobar allà, i també tenen procedència espanyola.

La seva aposta és fer un producte diferent, de qualitat, cosit a mà en condicions dignes, i pràcticament únic, innovant en aquesta unió de talls més europeïtzats amb estampats i colors propis del continent oblidat. Ens explica la Cecilia, responsable de comunicació i màrqueting, que aspiren a que els seus dissenys s’heretin entre germans i amics perquè fan roba duradora, que aguanta mil batalles i centenars de rentats.

Col·lecció d'estiu de Binta

Col·lecció d’estiu de Binta

Van inaugurar la marca amb la col·lecció de l’hivern passat i acaben d’estrenar-se amb la primera temporada d’estiu, pensada per a mares i pares pràctics i nens moguts. Podeu comprar els seus dissenys a través del seu web o a la plataforma online Dawanda. Per als que esteu a Madrid, també podeu trobar Binta a la botiga Sirius.

Col·lecció d'estiu de Binta

Col·lecció d’estiu de Binta

Col·lecció d'estiu de Binta

Col·lecció d’estiu de Binta

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s