Iorana creadors!

Iorana, la salutació que serveix tant per dir hola com adéu en rapanui, un terme comparable al ciao italià, és el nom d’aquesta curiosa i interessant botiga situada al centre de Gràcia. Es tracta d’un espai de creadors i artistes que treballen a mà i a petita escala, majoritàriament locals, i que la Neus Julià selecciona acuradament per marcar la línia de la botiga.

La botiga Iorana, al carrer Diluvi de Gràcia   Foto: Mar Rocabert

La botiga Iorana, al carrer Diluvi de Gràcia Foto: Mar Rocabert

Amb la fal·lera del handmade s’ha d’anar en compte, explica la Neus, perquè molta gent s’ha posat a fer coses, i això està molt bé, però no tots compleixen els mínims que Iorana exigeix. Ella, impulsora del projecte, aposta pels creadors, però també cuida els clients i vol que els productes estiguin a l’alçada en disseny i qualitat.

Imitant models de negoci que funcionen molt bé en ciutats europees, com Berlín, Iorana va obrir fa dos anys i mig per oferir el lloguer dels seus expositors. Els creadors decideixen el preu de venda de les seves peces, sense intermediaris, i la Neus s’encarrega del procés de venda i la promoció a través de les seves xarxes.

La botiga Iorana, al carrer Diluvi de Gràcia   Foto: Mar Rocabert

La botiga Iorana, al carrer Diluvi de Gràcia Foto: Mar Rocabert

En els seus prestatges hi podeu trobar algunes marques de les que hem parlat en aquest blog, com les bosses de La Mar de Nusos o les de Nansa, i els accessoris de Fauna y Flora. També d’altres que tenim a la llarga llista de pendents, com les samarretes Out of Office, fetes amb tencel i serigrafiades a mà, o les espardenyes Espart Bcn, fetes a mà a Barcelona.

Les seves marques vénen i van, però n’hi ha que s’han aferrat a algunes lleixes perquè l’han encertat de ple. Una d’elles es Baby Bites, la idea de dues noies de convertir els sacs de dormir per a bebès en simpàtics taurons de colors, que s’han instaurat com a regal estrella per a recent nascuts.

Iorana és un espai compartit per creadors  Foto: Iorana

Iorana és un espai compartit per creadors Foto: Iorana

Però hi heu d’anar a remenar perquè n’hi ha moltes més, sempre tenen entre 30 i 40 dissenyadors, i la trobareu al carrer Diluvi número 10. Ens agrada la seva aposta per la producció petita i local, per la diferenciació i pel bon gust de tot el que hi ha. No és un model únic a Barcelona, cada vegada trobem més botigues compartides o col·laboratives, com Coshop o Oslo, que encara no hem guixat de la llista de pendents.

Trobareu entre 30 i 40 creadors a Iorana   Foto: Mar Rocabert

Trobareu entre 30 i 40 creadors a Iorana Foto: Mar Rocabert

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s