Venent veritat amb Miu Sutin

La Noelia Montero es va quedar clavada al sofà un dia en veure un documental que resseguia la traçabilitat d’unes samarretes produïdes en un país asiàtic. El reportatge buscava l’origen d’aquesta peça de cotó que els ciutadans d’Occident compren com a xurros i anava a parar a un camp on hi treballaven nens. Aquelles mateixes samarretes les havia comprat la Noèlia per a l’empresa de moda on treballava.

Noelia Montero i Eve Mautalen de Miu Sutin  Foto: Mar Rocabert

Noelia Montero i Eve Mautalen de Miu Sutin    Foto: Mar Rocabert

Ja portava un temps reflexionant sobre “la falta d’ètica” en els sistemes de producció de la indústria tèxtil, ens explica, però aquell vídeo va ser clau perquè decidís donar un gir radical a la seva vida professional. Després de 10 anys en la moda convencional, va decidir emprendre una nova aventura, que ha anomenat de forma compromesa Miu Sutin, que en quítxua significa “venent veritat”, ens explica la Noèlia, que té arrels peruanes.

Juntament amb Eve Mautalen, patronista i dissenyadora de moda, han creat la primera col·lecció de Miu Sutin, un conjunt de peces molt estiuenques, en què predominen els blancs i els tons crus, inspirades en la illa d’Eivissa, que estan fetes amb cotó orgànic i confeccionades al taller Dona Kolors, al Raval de Barcelona, una empresa social que dóna feina a dones en risc d’exclusió social.

Faldilla i shorts amb niu d'abella Foto: Miu Sutin

Faldilla i shorts amb niu d’abella      Foto: Miu Sutin

Bruses, pantalons, faldilles, shorts i vestits que tenen com a tret diferencial els acabats i ribets fets en niu d’abella i ‘crochet’, tècniques de les que Noèlia Montero es confessa enamorada, formen la col·lecció d’estiu que ja podeu trobar a la boutique Lisa Wixell, al carrer Flassaders, número 27 del Born, a Barcelona.

L’objectiu de fer una marca de roba el més sostenible possible està present en tota la cadena. A més d’utilitzar el cotó orgànic per a la roba, també el fan servir per a les etiquetes, i ens expliquen que només utilitzen tints naturals. Dissenyen amb voluntat de fer roba atemporal, que vesteixi bé durant vàries temporades, i busquen la proximitat en els proveïdors.

Brusa i pantalons amb ribet de crochet  desfilant a la passarel·la de moda sostebible Foto: Fashion Revolution day

Brusa i pantalons amb ribet de crochet desfilant a la passarel·la de moda sostenible Foto: Fashion Revolution Day

Per a Miu Sutin, que es va donar a conèixer a la passarel·la de moda sostenible, organitzada el passat 24 d’abril amb motiu del Fashion Revolution Day, aquesta primera col·lecció és una prova de foc. Saben que els esperen tres anys durs per fer-se un lloc en el món de la moda, però estan convençudes que el seu estil i la seva filosofia pot entrar als armaris de dones que busquen diferenciar-se.

Vestit blanc amb tècnica niu d'abella    Foto: Miu Sutin

Vestit blanc amb tècnica niu d’abella Foto: Miu Sutin

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s