Rebel des de les arrels

Rebelroot té uns dissenys canyers i d’esperit irònic. És la via que utilitza Eva Riu per qüestionar el que l’envolta, fugint del ‘happy style’ que considera predominant. Però aquesta marca porta la rebel·lió més endins, a les arrels de la producció, i posa el seu granet de sorra per convertir la moda en un sector més respectuós amb el món i els seus habitants.

L’Eva és dissenyadora gràfica, però ja tenia una bona experiència en moda, apresa amb la marca The Mystic Onion (2004-2008), quan va decidir crear una nova firma sobre tres pilars essencials: el comerç just, els ecoteixits (sobretot cotó orgànic, bambú i tencel) i l’edició limitada.

Vestit negre de cotó orgànic de Rebelroot

Vestit de cotó orgànic i collaret de fusta de Rebelroot

La seva marca de roba i accessoris porta la rebel·lió en cada costura. No només perquè fuig de la moda ràpida i caduca, sinó perquè s’apropa a l’art de forma explícita amb la col·laboració de Victor Castillo, un pintor xilè resident a Los Ángeles, creador dels dibuixos d’aires còmics que porten estampades algunes de les seves peces.

Vestits, faldilles, samarretes i leggings defineixen la seva col·lecció contínua, formada per càpsules de temporada, on s’hi incorporen peces noves i s’hi mantenen les que funcionen. Una de les claus de la moda més sostenible és acceptar que les tendències siguin de llarga durada, i que les mantinguin els que les vesteixen, no els interessos comercials de determinades empreses.

Samarreta amb dibuix de Victor Castillo de Rebelroot

Samarreta amb dibuix de Victor Castillo de Rebelroot

Aquesta marca ètica per a rebels s’assegura que predica amb l’exemple treballant amb tallers supervisats pel segell World Fair Trade. La majoria de las seva roba es confecciona a l’Índia, també els seus accessoris, fets bàsicament amb fusta i que combinen molt bé amb els dissenys, en què predominen els tons foscos, però també hi entra algun raig de color.

Faldilla inspirada en Jackson Pollock i samarreta de Rebelroot

Faldilla inspirada en Jackson Pollock i samarreta de Rebelroot

Rebelroot, amb menys de dos anys de vida, és una de les recomanacions de Cucdecol per introduir marques singulars i més sostenibles al vostre armari. Veient-la, no és d’estranyar que Eva Riu ens citi com a referent Vivienne Westwwood, de qui admira l’estil trencador i el compromís amb el medi ambient.

Si us voleu adjudicar una de les seves peces, la podeu trobar a la seva shop online, a la plataforma MTS, o a botigues de Barcelona com Gaia i Anderlove.

Samarreta i blazer de Rebelroot

Samarreta i blazer de Rebelroot

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s