Bosses amb històries de cobrellits i estovalles

Per necessitat o per gust, l’upcycling està destinat a convertir-se en un dels processos creatius del futur. Ja hem devastat tants recursos naturals i hem creat tantes coses, que la millor manera de no seguir per aquest mal camí és tornar a utilitzar tot allò que anem descartant, que no és poc.

Per aquest corriol, de moment només apte per a aventurers, camina amb pas decidit la Núria Hernàndez, creadora de Numon, amb la col·laboració de la seva parella, en Ramon. A les seves mans, cobrellits, cortines, estovalles, llençols o qualsevol tela gran es converteix en una bossa, una cartera, una funda de tauleta o altres complements.

Núria Heernández amb bossa i funda d'iPad de Numon Foto: Mar Rocabert Núria Heernández amb bossa i funda de tauleta de Numon    Foto: Mar Rocabert

Núria Hernàndez amb bossa i funda de tauleta de Numon     Foto: Mar Rocabert

Fa quatre anys que va començar a teixir bosses amb història. En aquell moment el reciclatge tèxtil no era una tendència, ni ella va començar a fer les bosses de Numon per salvar el planeta, però després s’ha adonat que la seva idea, que va iniciar per passió a les teles antigues, té un valor afegit que combrega amb el seu estil de vida i enriqueix el projecte.

Cada temporada treu una col·lecció de bosses noves, i veureu que les fa de tot tipus, bosses de mà, de cap de setmana, motxilles, tendalls, sacs, i de diferents mides. La matèria prima és material en desús i en molt bon estat, que ella selecciona acuradament, i troba en mercats com Els Encants, o li fa arribar la gent després de fer neteges d’armaris.

Bossa gran   Foto: Numon

Bossa gran         Foto: Numon

Però el que més li agrada és rebre encàrrecs personals. Si teniu teixits antics, amb una història familiar o d’amistat darrere, i els voleu desterrar d’un armari, la Núria us els convertirà en bosses o complements que podreu portar sempre ben a prop.

Bossa mitjana   Foto: Numon

Bossa mitjana            Foto: Numon

L’objectiu de Numon és donar vida a objectes del passat i oblidats, per crear complements únics, funcionals i divertits, i a la vegada contribuir a posar fre al cicle de consumisme imperant. A més de reciclar teles, procura que tot el procés de confecció sigui el més respectuós possible amb el medi ambient.

Motxilla   Foto: Numon

Motxilla        Foto: Numon

Per això, treballa amb distribuïdors i proveïdors locals i tria material que necessita fer pocs quilòmetres fins a arribar al seu mas de Reus, on hi té el taller. Hi ha coses, però, que només les troba a la Xina, com els mosquetons. “M’agradaria fer-ho encara més sostenible però tampoc em vull obsessionar perquè costa molt”, ens confessa.

Bossa gran   Foto: Numon

Bossa gran            Foto: Numon

Podeu trobar els complements de Numon a la seva botiga online o en diferents botigues que podeu consultar en aquest enllaç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s